[Innbydelse] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Klart for fartsfylt nattorientering

NATTCUP 2003/2004, STORETVEIT: Når Gular inviterer til vinterens 5. nattcupløp på onsdag er det klart for fartsfest. Det nye Storetveit-kartet som blant annet dekker Storetveitmarkene med omliggende skog-klynger og bøkeskogen rundt Fantoft stavkirke, er kjennetegnet av god løpbarhet med små områder innimellom med tildels krevende orientering. Så her blir nok både veivalg og fartstilpasning viktig. Ettersom dette er det siste løpet før den avsluttende jaktstarten er dette siste sjansen for å forbedre utgangspunktet sitt foran jaktstarten på Arboretet i midten av mars.

Av JAN KOCBACH
Flott terreng for nattløp
Terrenget rundt Fantoft stavkirke har vært benyttet til nattcup 4 ganger mellom 1996 og 2000 - og har alltid vært populært blant nattløperne. Blandingen mellom lettløpt skog, stier, veier og korte, bratte bakker gjør at nattløp i dette området alltid blir spennende og fartsfylte. Og når farten blir stor er det lett å gå på en bom i de vanskelige områdene - og da særlig i området like i nærheten av stavkirken. Med nytt kart blir nok opplevelsen enda bedre!

Bjarte Eikanger favoritt?
Bjarte Eikanger er nok en av o-løperne i Bergensområdet som trener mest målrettet og strukturert for tiden - og da særlig fokusert inn mot sprint-orientering og friidrett. Terrenget på Storetveit kan nok passe Bjarte spesielt godt - siden det er få som slår ham på lange løpestrekk - det så vi senest på de siste strekkene på forrige nattcup-løp på Knappenfjellet der han var helt suveren. Så dersom han behersker fartstilpassningen inn i postene kan han nok bli vanskelig å slå.

Blant damene er det nok Annemarie Madsen og Helen Martinsen som må finne seg i å ha favorittstempelet. Terrenget på Storetveit vil nok kanskje favorisere Helen, som har en svært god løpskapasitet.

Jan Harald og Annemarie i tet sammenlagt i langløypen
Sammenlagt er det fortsatt Jan Harald Bakkejord og Annemarie Madsen som holder teten - selv om konkurrentene stadig knapper innpå forspranget. Hos damene er det Kristin Høydalsvik som er nærmest med en avstand på nesten 3 minutter foran den avsluttende jaktstarten - men Helen Martinsen har bare to (svært gode) tellende løp, og vil med et normalt løp på Storetveit komme helt opp i hælene på Annemarie. Med seier på 2 minutter vil Helen faktisk gå helt først ut på den avsluttende jaktstarten.

Blant herrene er det Jan Kocbach som er nærmest Jan Harald Bakkejord - 11 sekunder bak. Vi må bare ytterligere 4 sekunder nedover på listen for å finne Bjarte Eikanger, og 8 sekunder til for å finne Per Arne Aadland på 4. plass. Deretter er det en luke på et minutt ned til Thierry Matthey, med unge Morten Westergård like bak.

Knut-Frode og Kirsten først i kortløypen
I kortløypen hadde Kirsten Grevskott allerede sikret seg tetposisjonen på jaktstarten etter de 3 første løpene som ga tre seire - et dårlig løp sist på Knappenfjellet ødela ikke noe for det, siden det bare er de 3 beste løpene som teller foran den avsluttende jaktstarten. Bak Kirsten ser det relativt tomt ut - ettersom det bare er Kirsten Grevskott som har 3 tellende løp.

Blant herrene i kortløypen har deltagelsen vært atskillig bedre - men Knut-Frode Dagestad har allikevel klart å opparbeide seg en ledelse på over 2 minutter på Petter Dahl Hjellevik. Dersom vi går ned på 5. plass i denne klassen finner vi Knut-Frode Dagestad sin største utfordrer - Ketil Berstad. Ketil har bare løpt to løp, men har til gjengjeld gjort det veldig sterkt på disse. Med seier på det siste løpet vil han gå ut bare sekundet bak Knut-Frode på jaktstarten - i så fall kan dette bli veldig spennende.

Resultater

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker