[Innbydelse] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Folksomt på Knappenfjellet

NATTCUP 2003/2004, KNAPPENFJELLET: Hele 86 løpere stilte til start på årets første nattcup-løp - så her er det tydelig at nyttårsforsettene fortsatt ikke er gitt opp. Det var en kald onsdagskveld, med snø i luften, og et tynt snølag på bakken på de øverste delene av løypen. Allikevel ble noen av de tøffeste utlendingene observert iført bare kortermet o-trøye! Best i langløypen denne gangen var Annemarie Madsen og Jan Kocbach, mens Vibeke Tefre og Knut-Frode Dagestad var raskest i kortløypen.

Av JAN KOCBACH
(denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater onsdag kveld)

Annemarie og Jan raskest i langløypen
Best i langløypen blant damene denne gangen var Annemarie Madsen - som hun har for vane. Med dette har hun 2 seire og styrker sin ledelse sammenlagt. Under 2 minutter bak Annemarie fulgte Kristin Høydalsvik etter et jevnt bra løp. Deretter fulgte Torill Sjødin Drange og Tonje Holm på de neste plassene. Men Annemarie var hele 16 minutter bak bestemann blant herrene, noe som ville sendt henne helt ned på 26. plass i herreklassen.

Best i herreklassen var Jan Kocbach med tiden 32.45 - 2 minutter foran Bjarte Eikanger, og med Per Arne Aadland og Tom Eirik Eikanger like bak. Også Morten Westergård og Thierry Matthey var innenfor 3.30 bak vinneren.

Knut-Frode Dagestad - best igjen
I den korte herreklassen var Knut Frode Dagestad best igjen - denne gangen bare med en margin på 5 sekunder ned til Ketil Berstad, og så en luke på over 2 minutter ned til Kjetil Damm på 3. plass. Blant damene i kortløypen var det 3 løpere som normalt løper langløypen som kom først - Vibeke Tefre, Silje Gulbrandsen og Valentina Dimitrova - alle innenfor 5 sekunder. Seks minutter etter disse fulgte Berit Hegdal.

Kronglete orientering i starten
På forhånd hadde løypeleggerne annonsert periodevis krevende orientering i starten av langløypen, og lettere orientering med en del veivalg mot slutten. Veldig vanskelig var det aldri - eller som Trond Døskeland sa det etter målgang; "Jeg ble skremt når jeg leste om krevende orientering i starten av løypen i forhåndsomtalen, og tok det derfor med ro i starten, men så var det jo ikke så vanskelig allikevel". Men her hjalp det nok også å ta det med ro i starten - og gode øyne var nok også en fordel, siden kartet er litt vanskelig å lese i fart. På natten bommer de fleste uansett, og det er fine nattløyper som denne som har lokket så mange ut i nattemørket en onsdag i måneden i Bergensområdet i flere år nå...

Nedenfor ser du den første delen av løypen (den siste delen var relativt enkel) - med undertegnedes veivalg inntegnet.

  • S-1: Her valgte mange å dra rett på istedenfor å bruke den lille stien som går opp på haugen (veivalg tegnet med blått). Man tapte en del høyde på å dra opp, men tjente nok en del tid siden det var dårlig løpbart rett frem. Beste strekktid var rundt på stien.
  • 1-2: Her kunne man enten dra stien over haugen (blå linje) eller dra mer rett på uten sti. Over haugen gir lettere inngang i posten, og er nok derfor å foretrekke. Dagens nest dårligste strekktid på dette strekket hadde forøvrig Bjørge Solli, som valgte å dra opp på haugen, runde ruinen der opp, og så dra tilbake samme veien igjen ned mot 1. post... Bjarte Eikanger tapte over 1.30 på dette strekket på at han mistet batteriet ut av batterivesken.
  • 2-3: Her var det bare å ta stien, ta av under kraftlinjen, og der så man allerede refleksen på 100 meters avstand.
  • 3-4: Kortstrekk som undertegnede fikk seg en liten sløyfe på.
  • 4-5: Strekk som krevde litt orientering - et av de få strekkene uten at man var i nærheten av stier. Her var det en del som fikk seg en bom - blant annet Bjarte Eikanger med en 2 minutts bom.
  • 5-7: Relativt greie poster, med rett på veivalg og bruk av de ledelinjene som er.
  • 7-8: Her kunne man velge å enten å dra rett på, eller ta stien enten til venstre eller høyre. Av strekktidene ser det ut som om rett på har lønt seg.
  • 8-9: Her var det mulighet for enten å følge veien man gikk til start, eller å dra mere rett på. Usikkert hva som lønte seg her, men man har ihvertfall ikke tapt mye på å dra hele veien rundt og følge den blå streken her.
  • 9-Mål: Her var det lett orientering og mye løping på sti og vei. Bjarte Eikanger - direkte fra treningsleir på Kanariøyene - viste at han er den som løper fortest av o-løperne i kretsen med å vinne 4 av de 5 siste strekkene klart. Med dette løp han seg også opp fra en 6. plass på 9. post til en 2. plass i mål. Han vant for eksempel innspurten med 21 sekunder til nest-beste strekktid, og nest-siste strekket med 14 sekunder!

Resultater
Resultater finner du her.

Bilder

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker