[Innbydelse] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Full fart på Knappenfjellet

NATTCUP 2003/2004, KNAPPENFJELLET: Etter en kort julepause er det nå klart for nytt nattcup-løp onsdag den 14. januar. Denne gangen er det Knappenfjellet og området rundt Varden skole som er løpsarena - og løypeleggerne melder om variert orientering - deler av langløypen er periodevis o-teknisk krevende, mens andre deler av løypen er mer fartsfylt med veivalg. Kort-løypen er som vanlig o-teknisk ganske lett - så her kan alle prøve seg! Sammenlagt etter tre løp er det Annemarie Madsen, Jan Harald Bakkejord, Kirsten Grevskott og Kunt-Frode Dagestad som er i denne vinterens utgave av nattcup'en. Dersom været ikke skulle være helt samarbeidsvillig, er det mulighet for å skifte under tak. Les mer om løpet og sammenlagtresultatlistene nedenfor.

Av JAN KOCBACH

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen for å få ferdigtegnet kart. Sjekk her hvem som er påmeldt.

4.1 kilometer og 2.8 kilometers løyper
Samlingsplass og mål blir på Varden skole. Det blir merket fra Shell stasjonen i Fyllingsdalsveien. Det er 15-20 minutters joggetur til start. Langløypen er med sine 13 poster på 4.1 kilometer - den første delen av løypen er periodevis o-teknisk krevende, mens den siste delen av løypen går i mer fartsfylt terreng med veivalg (se kartutsnitt fra sist det var nattcupløp på Knappenfjellet til høyre). Så her gjelder det å ha konsentrasjonen på topp i starten, for å spa på med alle de kreftene man måtte ha på slutten (men det er vel her bommene kommer allikevel?).

Kortløypen er på 2.8 kilometer med 8 poster. Denne løypen er som vanlig o-teknisk ganske lett - og går for det meste i lett terreng og på sti/vei.

Viktig informasjon - vær forsiktig
På forrige nattcup-løp var det ikke alle som hadde tatt seg tid til å lese PM skikkelig, og dermed var det noen som fikk seg en ufrivillig svømmetur nedover elven i Isdalen - mens andre bare fikk kalde, våte føtter. Denne gangen er det ikke elver og store vannmengder som o-løperne må passe seg for, men en sterkt trafikkert vei som skal krysses to ganger. Ved den ene veipasseringen er det et gangfelt som kan brukes til å krysse veien (vær forsiktig!), mens det ved den andre veipasseringen er et svært naturlig veivalg å løpe over en gangbro.

Kart og terreng
Kartet som benyttes er Knappenfjellet i målestokk 1:10.000. I følge løypeleggerne og kart-tegner Jon Tvedt er dette kartet nå etterhvert modent for revisjon - blant annet er det kommet mange nybygg i området. De fleste av disse er markert på et kart-oppslag på samlingsplass (husk å studere dette!). Terrenget er variert. Deler av det er en ås med tildels krevende orientering - særlig i skråliene - og det er mange små stier som går oppover mot toppen av Knappenfjellet. Den andre delen av terrenget er flatere, med større stier og lettere orientering.

Annemarie og Jan Harald i teten
Sammenlagtlistene etter 3 løp er nå klare - og i langløypen er teten dominert av de samme løperne som var med og kjempet om seieren i fjorårets utgave av nattcupen. Blant damene i langløypen er det bare en løper som har løpt alle 3 løpene - og det er Annemarie Madsen. Hun er dermed i klar ledelse foreløpig, men Helen Martinsen som følger på andreplass har to sterke løp (en seier og et løp der hun var 1.54 bak) - og kan bli farlig i sammendraget. På tredje plass følger Anne Kari Vikingstad, og på 4. plass Kristin Høydalsvik. Her er forøvrig Helen Martinsen og Anne Kari Vikigstad løypeleggere på denne onsdagens løp.

Blant herrene er det flere som har fått med seg 3 løp. Best her er Jan Harald Bakkejord med 3 meget sterke løp (en seier, og to løp med avstand på 0.53 og 1.34 til vinneren). På 2. plass følger Bjarte Eikanger, med Thierry Matthey, Morten Westergård og Trond Døskeland på de neste plassene. Best av løperne med 2 tellende løp er Per Arne Aadland med en seier og et løp med avstand på 1.51 til vinneren.

I kortløypen er det Knut-Frode Dagestad fra UBIL som er i teten etter 3 sterke løp. Med det har han et stort forsprang til andremann, Kjetil Damm - et forsprang det kan bli vanskelig å ta inn igjen for de andre i denne klassen. Blant damene er Kirsten Grevskott den eneste som har 3 løp - og det med 3 klare seire. Hun har vunnet alle løpene med minst 5 minutter, og i denne klassen er det ingen andre som har mer enn et tellende løp. Best av disse er Berit Hegdal fra Bergens Turnforening sammen med Agnete Nummedal fra Fana.

Sammenlagtresultatene etter tre løp finner du her.