[Innbydelse] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Våt fornøyelse i Isdalen

Vaatt NATTCUP 2003/2004, ISDALEN: Etter to nattcup-løp med flott løpsvær, var ikke værgudene like vennlige denne onsdagskvelden. Regnet øste ned og tett tåke i de øvre delene av løypen gjorde orienteringen ekstra krevende. Den normalt så tørre Isdalen-skogen var full av vann - allikevel stilte hele 47 løpere til start. Løypene var flotte - og med det været som var kan vi være glade for at løypeleggeren valgte løypelengde utifra målestokken 1:10000, slik at løypene ble 25% kortere enn planlagt. Best i regnet var Jan Harald Bakkejord og Helen Martinsen i langløypen, og Kirsten Grevskott og Ketil Berstad i kortløypen.

Av JAN KOCBACH

Mye bomming
Bommene satt løst denne onsdagskvelden i Isdalen. Om det var tåken, det tette regnværet eller den noe forsinkete starten som gjorde det, er uvisst, men løypen i seg selv var ikke så vanskelig at det burde være nødvendig å bomme så mye for de beste.

De første 11 postene av langløypen på 2.9 kilometer er vist på kartutsnittet til nedenfor. Her er også veivalget til undertegnede tegnet inn. Det var relativt lite veivalgsalternativer i denne løypen.

isdalen Analyse
S-1: Til første post var det mulig å enten løpe rett på som vist med rød linje på kartet, eller ta lenger rundt på stien og ta posten ovenifra. Sistnevnte veivalg kan virke forlokkende for en uøvet nattløper fordi det er mer stiløping, men inngangen ovenifra blir vanskeligere i tillegg til at det er lengre å løpe rundt, så her er nok rett-på veivalget det beste. Bjarte Eikanger har tapt 20 sekunder til 1. post, mens Jan Harald Bakkejord har beste strekktid.
1-2: Til 2. post kunne man enten dra rett opp på stien, eller følge steingjerdene et stykke (til bekken i mitt tilfelle) før man dro opp til stien. Uansett har man kontroll med ruinen på stien rett før posten, og derfra er det bare å dra 50 meter rett inn til posten. Eller - det trodde jeg. Jeg kom ut på myren, så steinene og noen rotvelt, men ingen post. Etter to ganger ut på stien til ruinen igjen og inn til steinene var posten endelig der;) Vips var over 2 minutter mistet... Her har også Bjarte Eikanger mistet 1.30 til Jan Harald Bakkejord - som igjen var best.
2-4: På 3. posten var det nok flere som fikk seg en bomtur. Her er nok beste veivalg å krysse bekken så raskt som mulig (f.eks. mellom grønt-feltene), og så ta stien hele veien inn mot posten. Alternativt kan man ta veivalget tegnet med rødt her, som nok ikke er mye saktere, men gir en litt dårligere inngang. Jeg hadde kontroll i myren rett nedenfor posten, men i den tette tåken så jeg bare noen få meter foran meg, og virret etterhvert opp til 4. post. Derfra var det lett å finne tilbake til 3., og tilbake til 4. igjen... Enda 2 minutter vekk. Til 3. post tapte også Bjarte Eikanger over halvminuttet til Jan Harald - og ytterligere 1.30 til 4. post.
4-5: Her er det opplagt at man må løpe veien rundt. Posten er vanskelig fordi det ikke er lett å ta av fra veien på riktig sted. Jeg så på høydekurvene og traff sånn noenlunde (20 sekunder bedre enn nestemann tydeligvis...). Her har mange fått seg en liten bom.
5-7: Rask løping nedoverbakke i Bergens fineste skog!
7-8: Her var det lett å dra litt for høyt opp - som jeg gjorde.
9-10: Her har noen blitt fristet til å dra rett på istedenfor å dra stien innom start. Det var nok en veldig våt svømmetur over elven... Jan Harald har tapt 2 minutter på dette strekket - uten denne bommen mot slutten hadde han vært langt, langt foran de andre.
10-Mål: Stort sett sti- og veiløping. På 10. post lå Jan Kocbach og Bjarte Eikanger som henholdsvis nummer 4 og 6, mens Per Harald Havnen Johannesen innehadde 2. plassen, Memund Daltveit 3. plassen og Sverre Johan Nærheim 5. plassen. De tre sistnevnte fikk seg en del bommer innover på de enkle(?) postene mot mål - det ser særlig ut som om det er nest-siste posten som har vært problematisk. Var det kanskje noen som prøvde seg på en elvepassering her?

Helen med knall-løp
Etter å ha vært borte fra orientering noen uker er Helen tilbake igjen der hun skal være - med seier på en meget sterk tid i dameklassen. Tiden 29.18 hadde faktisk holdt til en 4. plass i herreklassen - bare Jan Harald Bakkejord, Bjarte Eikanger og Jan Kocbach var bedre. På nest siste post var det faktisk bare Jan Harald som var bedre - men Helen tapte litt på løpingen derfra og inn mot mål. Gratulerer med et meget godt løp, Helen! Nest best (og samtidig også sist i dameklassen!) var Annemarie Madsen med tiden 32.24 - også det en veldig sterk tid. Men fremmøtet i dameklassen er ellers skuffende svakt - tydelig(?) at ikke alle jentene i kretsen er like tøffe når det regner og er mørkt ute...

Jan Harald best blant herrene - tett nedover på listen
Etter 2 andreplasser var det Jan Harald Bakkejord sin tur til å være best blant herrene i langløypen denne gangen. Men løpet var langtifra prikkfritt; "Jeg hadde regnet med at de beste ville løpe ned på rundt 25 minutter," sa en forundret Jan Harald like etter målpassering. "Det ble litt for mye bom på meg her i dag, ja" fortsatt han. Men siden de andre bommet enda mer, gikk seieren til Jan Harald på 27.08 denne gangen - og med det er han nok også i teten i sammendraget når vi er halvveis i denne vinterens nattcup. Bak Jan Harald fulgte Jan Kocbach og Bjarte Eikanger på samme tid - 28.44 - etter en sterk sluttspurt av Bjarte. Memund Daltveit, Jan Steineger og Morten Westergård fulgte på de neste plassene - og videre nedover listen var det veldig jevnt. "Jeg syns jeg hadde løpt veldig bra i dag, men så er det jo så mange som har slått meg," sa Morten etter løpet - men en 6. plass burde han allikevel være fornøyd med... Og alle de som holdt seg hjemme på grunn av regnet denne onsdagskvelden kan angre nå - for her har nok mange hentet seg viktige sekunder foran den avsluttende jaktstarten...

Kortløypen vunnet av Kirsten Grevskott og Ketil Berstad
I kortløypen var heller ikke dame-fremmøtet imponerende stort - her stilte 3 tøffe damer - best av disse var Kirsten Grevskott med tiden 18.47, foran Agnete Nummedal og Ingebjørg Garnes. Beste herre i kortløypen var 3 minutter bedre - her vant Ketil Berstad på 14.51, et lite minutt foran Knut-Frode Dagestad som vant de to første løpene.

Resultater
Resultater finner du her.

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker