[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Alt klart for Nattcup

NATTCUP 2003/2004, BERGEN: Når dagene blir kortere og høstmørket setter inn finner o-løperne i Bergensområdet frem nattlyktene og lyser opp skogene rundt Bergen en gang i måneden. De siste årene har stadig flere av Bergens o-løpere satt av den midterste onsdagen i måneden til spennende og fartsfylt nattorientering - onsdag den 15. oktober klokken 1915 braker det løs for årets nattcup med sesongstart på Totland. Blant deltakerne er både nybegynnere, veteraner, bedriftsløpere og deler av norgeseliten.

Av JAN KOCBACH

Korte, fartsfylte løyper
På de fleste av fjorårets løp krøp vinnertiden ned i området rundt 30 minutter i den lange løypen - noe som gjør at de fleste klarer å komme seg igjenom på under en time. I år som i fjor vil det være 2 løyper i nattcup'en. En kort lett løype på ca. 2 kilometer, og en lengre krevende løype på 3-4 kilometer. De fleste med noe erfaring vil kunne prøve seg på den lange løypen. Merk at nattcup'en også er åpen for bedriftsløpere, og at den korte løypen har C-nivå med tydelige ledelinjer og liten fare for å løpe seg bort.

Nattvennlig målestokk
De fleste av løpene i nattcupen går på kart i nærterreng med relativt mye stier og veier. Her blir det veksling mellom enkel orientering med stor fart, og partier der farten må settes ned slik at kartet kan leses nøye. Flere av løpene er også lagt til kart med en natt-vennlig målestokk - 1:7.500 eller 1:5.000. Nattcupen byr i år på to nye kart i terreng som har ventet i flere år på å bli skikkelig kartlagt - Milde og Storetveitmarken/Fantoft.

Spennende avslutning i fjor
I den lengste løypen ble det i fjor seier til Jan Kocbach og Annemarie Madsen etter en spennende avsluttende jaktstart i Bjørndalsskogen. (Les mer om det her - og se bilder fra jaktstarten her). Men en rekke andre løpere har sjansen til å ta seieren i år - så her er det bare å stille opp allerede fra første løp!

Sesongstart på Totland
Årets første nattcup-løp går i området rundt lysløypen på Totland (lysene er avslått for anledningen). Kartet som brukes er Riple-kartet i målestokk 1:5.000. Terrenget er stifylt og løypene er lagt slik at det ikke er nødvendig å bevege seg så mye i den tette granskogen som ligger i deler av terrenget. Her blir det både høy fart, veivalgsstrekk og noen kortere, krevende strekk i den lange løypen - mens den korte løypen er lagt relativt nærmt lysløypen. Du finner PM for løpet med bl.a. mer info om løypene her.

Vel møtt til årets nattcup! Innbydelsen finner du her.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:

2001/2002:

2000/2001:

Linker