[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Klart for spennende og tett jaktstart

NATTCUP 2002/2003, BJØRNDALSSKOGEN: Onsdag den 12. mars er det klart for vinterens siste nattcupløp som blir arrangert i Bjørndalsskogen. Det blir jaktstart, der starttidene er regnet ut på bakgrunn av vinterens fem første nattcupløp. Først ut i langløypen er Jan Kocbach og Annemarie Madsen, mens det i kortløypen er Kjetil Damm og Kirsti Lysaker som er i teten. Det er tett i alle klasser - og særlig blant herrene i langløypen der hele 10 løpere skal ut innenfor bare 3 minutter. Siden det siste løpet går som jaktstart er det spesielt viktig at du melder deg på innen mandag kveld. Nedenfor finner du også PM for løpet - det er viktig at du leser gjennom dette!
Av JAN KOCBACH

Stirikt nærterreng
Kartet som benyttes på vinterens siste nattcupløp er Bjørndalsskogen-kartet til Gular i målestokk 1:5000 - det samme kartet som ble benyttet på det første løpet i nattcupen i 1999/2000. Den gangen var det Thierry Matthey fra Gular som var raskest foran Roger R. Hansen og Per Arne Aadland. Mens Thierry Matthey med sine 4 minutters avstand til teten er avhengig av bomming blant de 12 foran seg for å gå helt til topps, har 3. mann fra løpet i Bjørndalsskogen i 1999, Per Arne Aadland, et flott utgangspunkt på jaktstarten med sin 3. plass, bare 46 sekunder bak lederen.

Terrenget i Bjørndalsskogen er et kupert nærterreng - tildels stirikt - og med varierende vegetasjon fra åpne områder til enkelte tett bevokste områder. Langløypen er på 3.3 kilometer mens kortløypen er på 1.75 kilometer.

Tett og spennende også i år
I fjorårets nattcupfinale (som du kan lese mer om her) ble det seier til Jan Harald Bakkejord etter en svært spennende innspurt der først-startende Bjarte Eikanger var først på nest-siste post men ble lurt på veivalget til siste-post. Heller ikke i DA og i HB klarte lederene på jaktstarten å holde hodet kaldt gjennom hele løypen. Annemarie Madsen løp først ut i DA men ble slått av Helen Martinsen, mens Sturla Stemshaug løp først ut i HB og ble slått av Per Harald Havnen Johansen.

Mens det i fjor var 5 løpere som startet innenfor 25 sekunder i herreklassen, er det i år noe mer spredning på startlisten. Først ut er Jan Kocbach, 15 sekunder foran den løpssterke fjorårsvinneren Jan Harald Bakkejord og med den rutinerte nattløperen Per Arne Aadland på 3. plass ytterligere halvminuttet bak. Går man enda et halvminutt nedover på startlisten finner man Bjarte Eikanger og Øivin Aarnes som nok vil kjøre lagtempo for å prøve å ta igjen de tre i teten. Og går man ned til 2 minutter bak lederen finner man en pulje på 3 sterke nattløpere - Jan Fjærestad, Vidar Schei og Sigurd Eikner. Med 10 løpere innenfor 3 minutter er det åpent for klyngeløping, bomming og hyppige utskiftninger i teten - som vanlig på nattcupfinalen. I fjor var Trygve Hermansen - som startet 2 minutter bak teten - først i løypen allerede på 3. post!

Annemarie sin tur i år?
I dameklassen er det Annemarie Madsen som løper ut i tet - nesten 1 og et halvt minutt foran Mari Bergsvåg og med ytterligere 3 minutter ned til løpssterke Helen Martinsen. På papiret kan dette se ut som lett match for vinterens suverene nattløper på damesiden, men jaktstart er jaktstart - så her kan alt skje. Mari Bergsvåg løper for eksempel ut bare 5 sekunder foran samboer Bjarte Eikanger i samme løype - så med litt hjelp her kan hun være oppe i ryggen på Annemarie før hun aner det. Etter de 3 i teten følger Anne Kari Vikingstad, Kristin Høydalsvik, Christiane Tröße og Kristin Svines Aksnes - og da er det hele 8 minutter frem til ledende Annemarie Madsen.

Kortløypen
I kortløypen blant damene er det Kirsti Lysaker som skal først ut - like før Diri Sjødin Drange og Berit Hegdal. Blant herrene er det mannen som tapte innspurten i fjor på målstreken - Kjetil Damm - som skal ut i tet - bare 5 sekunder foran Paul Christian Paulsen med Øistein Stemme, Arvid Støyva og Kjetil Døskeland like bak. Alle disse 5 skal ut innenfor 40 sekunder - så her er det nok duket for et skikkelig spurtoppgjør i år også! Husk at det er førstemann over mållinjen som vinner - ikke førstemann til å stemple på målposten!!

Startliste
Startlisten finner du her. Første start blir klokken 1915.

PM
PM finner du her.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.


Linker


Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:


2001/2002:

2000/2001: