[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Nattløp i Bergens fineste o-terreng

NATTCUP 2002/2003, YTREBYGDA: Onsdag den 12. februar er det siste sjanse til å forbedre startposisjonen sin for jaktstarten på årets nattcup. Da går sesongens nest siste løp av stabelen i Bergens fineste o-terreng - Ytrebygda - med fremmøte på Ytrebygda skole. Deler av terrenget er det samme som ble benyttet på forrige løp. Dermed blir det igjen mye innslag av innmark som byr på o-tekniske utfordringer i høy fart, og krevende partier der det er nødvendig å sette ned farten for å finne frem uten bom. Etter 4 løp er det Jan Harald Bakkejord, Annemarie Madsen, Paul Christian Paulsen og Siri Sjødin Drange som er i teten.
Av JAN KOCBACH

Løyper på 4 og 2 kilometer
A-løypen er denne gangen på 4 kilometer med 12 poster - så her har nok løypeleggerne Jan Steineger og Bjørn Inge Skage klart å lure inn noen veivalgsnøtter. Som sist blir det innslag av dyrket mark der man kan holde stor hastighet, en del sti/vei løping (veldig lite asfalt) og en del vanskelige partier. Vinneren denne onsdagskvelden blir nok den som klarer å løpe fort på de fartsfylt delene av løypen, og samtidig klarer å sette ned farten når det blir vanskelig.

Kortløypen er på 2 kilometer med 6 poster, og med stort sett relativt enkel orientering. Store deler av løypen vil gå på stier, grusveier og dyrket mark.

Løpet går på kart i målestokk 1:7500 - og det er ca. 15 minutter å gå til start. Som vanlig er starttidspunktet 1830-1900.

Syv løpere innenfor 2 minutter
Allerede før det 5. løpet er det tett i teten i herreklassen i langløypen - med hele 7 løpere innenfor 2 minutter. Og etter det 5. løpet kan det bli enda tettere. Så her tyder alt på at vi kommer til å få en meget spennende jaktstart i Bjørndalsskogen om en måneds tid. Best foreløpig er Jan Harald Bakkejord som har opparbeidet seg en ledelse på 12 sekunder til Jan Kocbach med Per Arne Aadland ytterligere 22 sekunder bak. Deretter er det et hopp på 29 sekunder ned til Bjarte Eikanger , og så følger to løpere som begge ofret alt på forrige nattcup-løp og måtte en tur innom legevakten på kvelden - Øivin Aarnes og Jan Fjærestad. De to sistnevnte har forøvrig begge bare tre tellende løp, og kan dermed avansere i sammendraget dersom de får til et bra løp på Ytrebygda. Sigurd Eikner på 7. plass ligger like i underkant av 2 minutter bak ledermannnen Jan Harald Bakkejord. Av løperne lenger nede på listen er det særlig Jon Tvedt (obs - her er det foreløpig en feil i rankingen) og Vidar Schei ssom kan krype kraftig oppover på listen med et godt løp denne onsdagen.

Annemarie suveren blant damene i langløypen
I dameklassen er det større spredning etter 3 løp. Annemarie Madsen har løpt 4 sterke løp, og er med det suveren i dameklassen. Hun er 1.29 foran Mari Bergsvåg, som har et dårlig løp å stryke - og derfor vil være innenfor 20 sekunder bak Annemarie Madsen ut på den avsluttende jaktstarten dersom hun vinner på Ytrebygda. Ned til nummer 3 og nummer 4 er det henholdsvis 4.30 ( Helen Martinsen ) og 7.40 ( Christiane Tröße ).

Paul Christian Paulsen fortsatt best i kortløypen
I HB holder Paul Christian Paulsen fortsatt teten - 24 sekunder foran Øistein Stemme . Nå har Kjetil Damm rykket opp en plass til 3. plass med Arvid Støyva på 4 plass og Kjetil Døskeland på 5 plass. De 4 første av disse er alle innenfor 42 sekunder - så her kan det bli minst like spennende som i fjor!

I DB har Siri Sjødin Drange og Ingelin Sognnæs, Torill Sjødin Drange og Kirsti Lysaker vunnet hvert sitt løp - og alle fire har bare to tellenede løp på rankingen. Foreløpig ligger alle disse innenfor 45 sekunder, men dette vil nok endre seg når disse får flere tellende løp (Kirsti Lysaker har forøvrig deltatt på løp nummer 3 og venter på brikkeavlesning for å få en tellende tid her).

Ranking etter 4 løp
Rankingen etter 4 løp finner du her. Du finner også bilder av 65 av løperne som har deltatt på vinterens nattcup her.

Bildevisninger - statistikk
I forbindelse med utregningen sammenlagtlisten for årets nattcup ble det lagt inn resultat-statistikk samt løper-bilder for en rekke løpere fra årets og tidligere års nattcup. Denne tjenesten har vært populær - og hittil (9/2/2003) har det vært 840 bildevisninger. Den de fleste har klikket seg frem til er den suverene lederen i dameklassen, Annemarie Madsen (63 treff), fulgt av Mari Bergsvåg (35), Christiane Tröße (32), Jan Kocbach (31), Paul Christian Paulsen (30) og Helen Martinsen (28). Her kan du ta en titt på hvordan bildevisnings-statistikken utvikler seg (PS! Nå som det er offentliggjort at det blir loggført er det lett å manipulere dette;).

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.