[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Jon Tvedt suveren på Sandsli

NATTCUP 2002/2003, SANDSLI: Jon Tvedt, som er tilbake i Gular og Bergen etter flere år i Kristiansand, var klart best på vinterens fjerde nattcup-løp på Sandsli. Med dette løpet seiler han også opp som en av favorittene i sammendraget. Blant damene slo Annemarie Madsen til med nok et kjempeløp - bare 6 minutter bak nest beste herreløper på den 3.8 kilometer lange løypen i området Sandsli/Ytrebygda. I kortløypen var Kjetil Damm og Kirsti Lysaker de raskeste blant henholdsvis herrene og damene.

Av JAN KOCBACH

Flotte løyper
Arrangørklubben Gneist hadde lagt flotte nattløyper denne onsdagskvelden - som satte store krav til tempoveksling blant løperne. Her fikk man alt fra fartsfylte strekk på dyrket mark til krevende orientering i tett skog. Det var mange som fikk seg en bom når de kom inn i de krevende områdene. Til tross for stormvarsel kom 80 løpere til start på Sandsli - det må sies å være imponerende!

Jon Tvedt suveren
Blant herrene var Jon Tvedt (bildet) suveren - og var med tiden 27.52 over 2 minutter foran 2. mann Jan Kocbach på 30.07. Deretter fulgte Jan Harald Bakkejord og Jan Fjærestad på 30.21 og 30.27. Ut fra strekktidene var det klart at Jon Tvedt hadde hatt et langt større tempo enn de andre løperne - spesielt på langstrekkene fra 1. til 2. post og 5. til 6. post (se kartutsnitt med veivalg til Jan Kocbach inntegnet) der han var mellom 30 og 45 sekunder foran Jan Kocbach og Jan Harald Bakkejord - og dette skyldtes hovedsakelig høyere løpstempo. Til tross for den klare seieren hadde ikke Jon Tvedt kommet seg gjennom løypen uten tidstap. I tillegg til litt småbom rundt 3. og 4. post fikk Jon seg nesten 1 minutt tidstap på 7. post - der han rett og slett ikke så posten oppe på gangbroen. Det var flere andre som gjorde samme feilen. Løperne bak Jon hadde heller ikke kommet seg bomfritt gjennom Jan Steineger sine løyper denne onsdagskvelden. Jan Kocbach fikk seg en 1-minuttsbom på 3. posten, og i tillegg ble det 40 sekunder tidstap på å ta rundt-veivalget (ned på stien og opp igjen) fra 8. til 9. post. Og Jan Harald Bakkejord fikk seg nesten 3 minutter bom på 4. post.

Bak disse fire i teten fulgte Øivin Aarnes, Per Arne Aadland, Sigurd Eikner og Tom Eikanger med ca. 1 minutt spredning mellom hver. Total antall fullførende i den lange herreløypen var faktisk hele 49 løpere - med 4 løpere over 70 minutter.

Nok et sterkt løp av Annemarie Madsen
Annemarie Madsen gjorde nok et sterkt løp i dameklassen. Med tiden 36.13 var hun bare 6 minutter bak 2. plassen i herreklassen - og tiden hennes hadde holdt til en 11 plass i herreklassen - like bak det unge Varegg-talentet Morten Westergård. Ned til neste dameløper - Kristin Høydalsvik - var det hele 7 minutter, og ytterligere 2 minutter ned til Helen Martinsen fra Gular.

Kjetil Damm og Kirsti Lysaker på topp i kortløypen
I kortløypen ble det seier til Kjetil Damm fra Bergenslærerne med tiden 16.38 - litt over minuttet foran Øistein Stemme og med sammenlagtlederen etter 3 løp, Paul Christian Paulsen, på 3. plass. Blant damene var det tidligere kretsleder Kirsti Lysaker som var raskest med tiden 24.40, 10 sekunder foran Valentina Dimitrova.

Resultater og ranking etter 3 løp (ikke inkludert dette løpet)
Resultater fra løpet finner du her. Rankingen etter 3 løp finner du her. Du finner også bilder av 65 av løperne som har deltatt på vinterens nattcup her. Ranking etter 4 løp og flere bilder fra onsdagens løp vil bli offentliggjort i forkant av neste nattcup-løp.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.Linker


Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:


2001/2002:

2000/2001: