[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Klart for fartsfylt orientering på Sandsli

NATTCUP 2002/2003, SANDSLI: Onsdag den 15. januar er det klart for årets første nattcup løp - som er det 4. løpet denne vinteren. Arrangør denne gangen er IL Gneist med Jan Steineger som ansvarlig, og løpet går av stabelen på Sandsli med fremmøte under tak(!) ved Statoilgarasjen. Gneist sine løp i natt-cupen har tradisjonelt sett vært synonymt med stor fart - så her blir det nok en sjanse for de løpssterke å vise seg frem. Etter 3 løp i årets nattcup er det Jan Kocbach, Annemarie Madsen, Paul Christian Paulsen (alle Fana) og Siri Sjødin Drange (Askøy) som er i teten sammenlagt. Men nå skal det dårligste løpet strykes, og det er store muligheter for endringer i teten.

Av JAN KOCBACH

3.8 og 2.2 kilometers løyper
A-løypen er denne gangen 3.8 kilometer lang, og i følge løypeleggeren blir det lett og vanskelig orientering om hverandre. Rundt 1/3 av løypen går på sti/vei (men lite asfalt), og det blir også innslag av dyrket mark - så her blir det nok stor fart, og bomming for dem som ikke klarer å slå om farten når de vanskelige partiene kommer.

Kortløypen er på 2.2 kilometer med 8 poster, og med stort sett relativt lett orientering. Store deler av løypen vil gå på stier, grusveier og dyrket mark - og der hvor orienteringen kan være litt vanskeligere kan man ta seg fint inn igjen i området rundt posten.

Løpet går på kart i målestokk 1:7500 - og det er ca. 5 minutter å jogge til start. Som vanlig er starttidspunktet 1830-1900.

Utregning av sammenlagtresultater
I år er det gjort en liten forandring i utregningen av sammenlagtresultatene i forhold til tidligere år. Som tidligere teller 3 løp i sammendraget. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25 minutter. Nytt av året er at dersom man ikke har deltatt på et løp, har brutt eller er diskvalifisert, blir avstanden satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 15 minutter bak på den avsluttende jaktstarten dersom man har gjennomført 3 løp. Løpere som ikke har deltatt på 3 løp vil også kunne løpe jaktstarten, og vil da maksimalt kunne være 18 minutter bak. Det vil bli fellesstart for dem som ikke har noen tellende resultater (starttid 18:00).

Allerede tett i herreklassen
Allerede før løperne begynner å stryke løp - og mens mange løpere ikke har 3 tellende løp - er det tett i teten i herreklassen i langløypen, med 4 løpere innenfor 45 sekunder. Best foreløpig er Jan Kocbach , 7 sekunder foran Jan Harald Bakkejord , og ytterligere 10 sekunder foran Per Arne Aadland . 29 sekunder bak Per Arne ligger Bjarte Eikanger . Av disse 4 i teten er det fjorårsvinner Jan Harald Bakkejord som har det dårligste løpet å stryke (4.27 bak på Eidsvåg) - og som dermed har best sjanser til å avansere ytterligere på de neste løpene. Blant løperne som bare har to tellende løp er det Øivin Aarnes og Sigurd Eikner - begge med to gode løp - som ligger best an til å blande seg inn i tetkampen etter løpet på Sandsli.

Spredning blant damene i langløypen
I dameklassen er det større spredning etter 3 løp. Annemarie Madsen har løpt 3 sterke løp, og har med det opparbeidet seg en ledelse på nesten et og et halvt minutt på Mari Bergsvåg . Deretter er det hele 6 minutter ned til Christiane Tröße . På de neste plassene følger Helen Martinsen og Anne Kari Vikingstad som var arrangører på det første løpet, og som derfor bare har to tellende løp så langt - så her er det flere løpere som må løpe bra på de to neste natt-løpene for å sikre seg et godt utgangspunkt foran den avsluttende jaktstarten i Bjørndalsskogen.

Paul Christian Paulsen best blant herrene
I HB har Paul Christian Paulsen løpt inn til en 1. og to 2. plasser, og er med det klart i teten foran Øistein Stemme og Kjetil Døskeland . Kjetil Damm på 4. plass løp bra på de to første løpene, og har muligheten til å løpe seg oppover med et bra løp på Sandsli.

I DB har Siri Sjødin Drange og Ingelin Sognnæs vunnet hvert sitt løp, men det er ingen i klassen som har startet i alle de tre løpene som har vært arrangert hittil denne vinteren. Foreløpig er Siri Sjødin Drange i teten sammenlagt, 10 sekunder foran Ingelin Sognnæs , men dette vil nok endre seg når enkelte løpere får 3 tellende løp.

Oppdatert ranking
Den oppdaterte rankingen fra årets nattcup - med link til løperinfo for den enkelte løper for de tidligere årene nattcupen har vært arrangert - finner du her. Du finner også bilder av 65 av løperne som har deltatt på vinterens nattcup her.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.