[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Per Arne best på Eidsvåg

NATTCUP 2002/2003, BERGEN: Per Arne Aadland slo til med en klar seier i herreklassen på høstens 3. nattcup-løp. Det nye kartet på Eidsvåg bød på fartsfylt orientering med mye vei- og stiløping - men tidsdifferansene ble allikevel ikke mindre enn vanlig bortsett fra i teten blant damene. Her tok Mari Bergsvåg hjem seieren like foran Annemarie Madsen og Helen Martinsen. I kortløypen ble det seire til Arvid Støyva og Torill Sjødin Drange.

Av JAN KOCBACH

Klar seier til Per Arne Aadland
Etter å ha ligget et stykke bak på de forrige nattcup-løpene kom Per Arne Aadland (bildet) tilbake for fullt på denne onsdagen på Eidsvåg. På en dag da de fleste andre fikk seg flere bomturer, kom Per Arne Aadland seg nesten prikkfritt gjennom løypen - noe som holdt til en seiersmargin på over 1.40 til hjemmefavoritt Trygve Buanes. "Jeg har et par 15-sekunders bommer - iallefall mindre enn ett minutt tilsammen", sa en fornøyd Per Arne etter målgang.

Trygve Buanes startet bare halvminuttet bak Bjarte Eikanger som ble nummer 3 - og disse to så en del til hverandre ute i skogen. Blant annet fikk de seg en kraftig bom sammen på den enkle 12. posten. 20 sekunder bak Bjarte Eikanger fulgte Jan Kocbach, og deretter var det et hopp på 50 sekunder ned til 6 løpere innenfor 50 sekunder - Kenneth Westerheim, Bjørn Hølleland, Øivin Aarnes, Jan Fjærestad (tiden kan bli modifisert noe?), Sigurd Eikner og Jan Harald Bakkejord.

Tett i dameklassen
I dameklassen var det virkelig tett denne gangen - med seier til Mari Bergsvåg - bare 6 sekunder foran Annemarie Madsen som har vunnet de to første løpene. Det blir nok vanskelig å ta fra Annemarie beste startposisjon på den avsluttende jaktstarten! Et minutt bak disse to kom Helen Martinsen, og ytterligere 2.30 bak kom Anne Kari Vikingstad på 4. plass.

Ellers kan man merke seg at de tre første damene hadde havnet på 14., 15. og 16. plass dersom de hadde stilt i herreklassen.

Kartutsnitt
Til venstre ser du første del av langløypen fra nattløpet på Eidsvåg med undertegnedes veivalg inntegnet (litt for mye bom der, ja). Mange fikk seg bom på de første 3 postene fordi det var vanskelig å komme seg inn på kartet. På strekket til 4. post var det to mulige veivalg - rundt til høyre eller rundt til venstre. Her lønte det seg nok å løpe rundt til høyre. På 4.-10. post var det en del orientering inn i postene - og særlig på 7. og 10. post var det en del som fikk seg litt tidstap.

Ellers var det en del småvanskelige strekk i fin skog oppover mot Eidsvåg skole igjen (kartutsnitt ikke vist) der det var lett å få noen små bomturer.

Arvid Støyva og Torill Sjødin Drange best i kortløypen
I kortløypen var Arvid Støyva raskest blant herrene med tiden 26.55 - litt over minuttet foran Paul Christian Paulsen. Blant damene var Torill Sjødin Drange raskest med tiden 32.13 - 9 sekunder foran Berit Hegdal og ytterligere 40 sekunder foran Siri Sjødin Drange.

Bilder
Nedenfor finner du en bildekavalkade fra onsdagens natt-løp:Løpere i diskusjon etter målgang.


Trygve Buanes nummer 2 på hjemmebane


Bjarte Eikanger jevn på årets nattcup - nummer 3 denne gangen.


Sveinung Rykkje med sjerf på hodet - 7.30 bak.


... kartet skal også studeres.


I godt humør på vei fra siste post til mål.


... det var mye klyngeløping i skogen denne gangen ...


Svein Linga på vei mot mål til en tid i underkant av 43 minutter.


Christiane Tröße fikk seg en liten bom på siste post - kom i mål til 5. plass ...


Håkon Mogstad i fin fart mot mål - ble til slutt nummer 10.


Fana-løper på siste post.


Noen tok seg god tid til å stemple på siste post - så fotografen kunne ta bilder med lang lukkertid;)


Kristin Svines Aksnes i stor fart på vei mot en 6. plass.


Dagens vinner i herrklassen - Per Arne Aadland - stempler på siste post.


Hvem kan nå dette være?


Siste post.


Nok en opplyst løper på siste post.


Nok en løper på siste post.


Dag Sletten (64 minutter) foran Helen Martinsen (40 minutter) på siste post.


Helen Martinsen på vei mot 3. plass i stor fart.


Anne Kari Vikingstad på vei mot 4. plass - rett bak i løypen følger Ingjerd Sognnæs.


Ingjerd Sognnæs ble nummer 8 til slutt.


Bjørg Kocbach på vei mot mål.


En tilfreds Øivin Aarnes etter målgang - denne gangen ble det 7. plass.


Helen Martinsen driver reklame for neste års natt-NM på Hjortland.

Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:


2001/2002:

2000/2001:

Linker