[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Spennende nattløyper på nytt kart

NATTCUP 2002/2003, LONE: Svein Linga hadde lagt spennende natt-løyper med mange veivalgsmuligheter på det nye Lone-kartet til Gular denne onsdags-kvelden. Og med stjerneklar himmel og 3-4 minusgrader var forholdene perfekte for nattorientering. Det så virkelig ut som folk kjente sin besøkelsestid - for nesten 100 løpere stilte til start! I den 3 km lange A-løypen var det Jan Kocbach som var raskest, mens Annemarie Madsen var best blant damene - bare 5 minutter bak beste herreløper. I kortløypen ble det seire til Siri Sjødin Drange og Paul Christian Paulsen.

Av JAN KOCBACH

Flotte nattløyper - mange veivalgsmuligheter
Langløypen var en flott natt-løype med mange veivalgsmuligheter. Til høyre ser du et utsnitt av størsteparten av løypen, med enkelte veivalg inntegnet (kun et tilfeldig utvalg veivalg er tatt med - med fare for unøyaktigheter). Det var mange som fikk seg en bomtur på strekket fra 1. til 2. post. De fleste prøvde å tråkle seg langs stiene rett på (se rød linje - veivalg Jan Kocbach), som var vanskelige å finne i terrenget - mens enkelte, som Vidar Schei, prøvde seg på et mer omgående veivalg ned i boligfeltet til høyre for streken (blå linje). På grunn av bom inn mot posten tapte Vidar over 3 minutter på dette strekket - noe som kostet ham en plass helt i toppen. Andre løpere som fikk seg bomturer her var blant annet Per Arne Aadland og Bjørn Hølleland.

På strekket til 3. post var det nok raskest å løpe en rett-på variant(?), mens de to sti-variantene (Jan Kocbach og Jan Harald Bakkejord - rød strek, Dag Sletten - blå strek) var noen sekunder langsommere.

Fra 5. til 6. post var det nok et spennende veivalgsstrekk. Raskest var det nok å ta til venstre ut fra posten, og følge myrene nedover (blå strek - Sveinung Rykkje). De to andre variantene - tegnet med blå og grønn strek, var ca. et halvminutt saktere (med inngang mer rett på de siste 150 metrene inn mot posten, slik som Jan Harald Bakkejord gjorde, hadde nok tidstapet vært noe mindre).

Til 7. post var det nok klart bedre å løpe rundt til venstre (Jan Kocbach - rød strek) enn rett på (Vidar Schei - blå strek) - faktisk skilte det nesten et minutt her.

Tett i toppen blant herrene
I den lange herreløypen ble det seier til Jan Kocbach på tiden 30.05, bare 8 sekunder foran vinneren fra forrige løp - Jan Harald Bakkejord. Deretter fulgte Øyvin Aarnes, Bjarte Eikanger, Jon Tvedt, Tore Juvik, Sigurd Eikner og Per Arne Aadland - alle innenfor 3 minutter bak vinneren. Jan Harald Bakkejord tapte seieren allerede mot 1. post, der han tapte nesten ett minutt.

Annemarie best igjen blant damene
På høstens 2. nattløp stilte alle de beste dameløperne til start - og denne gangen fikk Annemarie Madsen til et langt bedre løp enn i Isdalen sist måned. Med tiden 35.34 var hun bare 5 minutter bak vinneren i herreklassen, og hele 3 og et halvt minutt foran Aasne Fenne Hoksrud på 2. plass. Videre fulgte Mari Bergsvåg, Anne Kari Vikingstad og Helen Martinsen - som alle hadde fått seg noen reale bomturer ute i skogen. Med dette har Annemarie opparbeidet seg en sammenlagtledelse som de andre skal slite med å ta igjen før den avsluttende jaktstarten neste vår.

Paul Christian Paulsen og Siri Sjødin Drange
Vinnerne i kortløypen ble denne gangen Paul Christian Paulsen blant herrene på tiden 21.15, og Siri Sjødin Drange blant damene på tiden 22.16. Forrige nattløps vinner i herreklassen Petter Dahl Hjellvik havnet lenger nede på listen, så her har Paul Christian Paulsen opparbeidet seg en fin sammenlagtledelse.

Resultater og strekktider

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.


Linker


Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:


2001/2002:

2000/2001: