[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Alt klart for Nattcup

NATTCUP 2002/2003, BERGEN: Når høstmørket kommer sigende er nattcup'en et skikkelig lyspunkt i hverdagen for Bergen's o-løpere. Kryss av den midterste onsdagen i de kommende 6 månedene - for da er det nattcup! Onsdag den 16. oktober braker det løs på det nye Isdalen-kartet. Etterhvert som løypene har blitt tilpasset folk flest har deltagelsen på nattcup'en skutt i været. I fjorårets nattcup ble det registrert nærmere 450 starter, og over 150 løpere deltok på minst et av løpene. Blant deltakerne fant man både nybegynnere, veteraner og deler av norgeseliten. De ivrigste kom kjørende helt fra Stord for å delta!

Av JAN KOCBACH

Arrangement for massene
Siden den spede starten på midten av 90-tallet har nattcup'en blomstret opp til å bli et arrangement for massene istedenfor bare for eliten. Mens løperne kjempet en ensom kamp i skogen i tunge, lange løyper i starten av nattcup'ens historie, er det nå fartsfylt orientering som er i høysetet. På de fleste av fjorårets løp krøp vinnertiden ned i området rundt 30 minutter i den lange løypen - noe som gjør at de fleste klarer å komme seg igjenom på under en time. I år som i fjor vil det være 2 løyper i nattcup'en. En kort lett løype på ca. 2 kilometer, og en lengre krevende løype på 3-4 kilometer. De fleste med noe erfaring vil kunne prøve seg på den lange løypen. Merk at nattcup'en også er åpen for bedriftsløpere.

Nye kart
Gular sine fire løp går i år på kart med natt-vennlig målestokk - 1:7.500 og 1:5.000. Tre av kartene er nye av året - Isdalen, Lone og Eidsvåg. Alle løpene i årets nattcup går i nærterreng med relativt mange stier, slik at det blir fartsfylt orientering. Vel møtt til en spennende nattcup!

Nattkonge og nattdronning
I den lengste løypen ble det i fjor seier til Jan Harald Bakkejord og Helen Martinsen etter en meget spennende avsluttende jaktstart i Langeskogen. (Les mer om det her - og se bilder fra jaktstarten her). Men en rekke andre løpere har sjansen til å ta fra disse to sine titler som nattkonge og nattdronning av Bergen - og aller ivrigst er nok Bjarte Eikanger og Annemarie Madsen som gikk først ut på fjorårets avsluttende jaktstart men ikke lyktes å holde forfølgerne bak seg hele veien inn.

Vel møtt til årets nattcup! Innbydelsen finner du her.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Omtaler fra tidligere løp

2001/2002:


2000/2001:

Linker