Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Utfordrernes natt på Kråkenes

NATTCUP 2001/2002, KRÅKENES: Bjarte Eikanger (HA), Annemarie Madsen (DA) og Sturla Stemshaug (HB) gikk alle først ut på jaktstarten i sine respektive klasser på sesongens siste nattcupløp - men ingen av dem klarte å holde hodet kaldt gjennom hele løpet. Dermed ble det utfordrerne Jan Harald Bakkejord, Helen Martinsen og Per Harald H. Johansen som nå kan kalle seg nattkonger og nattdronning etter mye dramatikk i skogen. Den eneste løperen som klarte å forsvare sin ledelse på jaktstarten var Bjørg Kocbach i DB.

Av JAN KOCBACH


Store vekslinger i teten
Det var i langløypen for herrer det var tettes på årets jaktstart - som også de siste årene - og derfor var det også denne klassen det var knyttet mest spenning til. Årets suverene nattløper i Bergen - Rune Nygaard - kunne dessverre ikke stille til start på grunn av skade - og dermed var det Bjarte Eikanger som løp først ut i skogen. Like bak fulgte Thierry Matthey, Jan Harald Bakkejord, Trygve Buanes og Per Arne Aadland.

Denne kvintetten startet innenfor 25 sekunder - med nesten 2 minutter ned til Trygve Hermansen på den neste plassen. Man skulle tro at de 5 i teten ikke ville gi fra seg sin store ledelse - men nattorientering og jaktstart er nervepirrende - så allerede på 3. post var Trygve Hermansen oppe i tetgruppen etter at hele klyngen hadde fått problemer med kartlesningen i mylderet av småstier mellom 2. og 3. post. Deretter fulgte det slag i slag med forskjellige veivalg og småbommer - og når løperne nærmet seg nest siste post var det Bjarte Eikanger som stemplet først.

"Jeg var bak på nest siste post" sa Jan Harald Bakkejord etter målgang, "men jeg hadde lest strekket fra nest siste til siste post tidligere i løypen, og visste at jeg ikke skulle ned skrentene," fortsatte han. Og dermed var det gjort - for ledende Bjarte Eikanger dro rett på og ned skrentene, og ble dermed distansert av Jan Harald Bakkejord som valgte høyreveivalget mot Casparkollen. "Allikevel tror jeg venstreveivalget er enda bedre," avslutter den lykkelige vinneren Jan Harald Bakkejord. Og det kan du også være med å diskutere i veivalgs- analysen. Dette strekket hadde forøvrig kortløypen også. ( Legg til veivalg , Se på veivalg, Diskusjon). Etter disse to i teten fulgte Thierry Matthey, Per Arne Addland og Trygve Hermansen på de neste plassene - sistnevnte med dagens beste tid.

Spennende også blant damene i langløypen
Blant damene var det Annemarie Madsen som dro ut først med ett minutts ledelse til Helen Martinsen. Annemarie fikk en pangstart - og var sammen med teten i herreløypen helt frem til 6. post. På gropen på 10. post fikk hun seg en litt for stor bom som gjorde at Helen Martinsen kom opp i ryggen på henne - og inn mot slutten var det Helen som var sterkest og dermed sikret seg sammenlagtseieren med 18 sekunder. Tredjemann ble Anne Kari Vikingstad med dagens beste dametid - litt under 10 minutter bak beste herre.

Slitne løpere i kortløypen
Førstemann i mål på onsdagens jaktstart var Per Harald Havnen Johansen fra Bergens Turnforening - lykkelig men sliten etter en knallhard innspurt. Per Harald dro ut i skogen som nummer tre - men klarte å lure de to Bergenslærerne Sturla Stemshaug og Kjetil Damm, samt Geir Atle Kristiansen fra Gneist ute i skogen. Sterkt av unggutten! "Jeg trodde det var andreplassen jeg kjempet om innover mot mål," sa den vinneren overrasket etter målgang. På de neste plassene fulgte Kjetil Damm, Sturla Stemshaug og Geir Atle Kristiansen. Deretter kom Helge Nysæter helt opp på 5. plass etter å ha løpt ut på jaktstarten.

Blant damene løp Bjørg Kocbach alene ut i tet - og klarte fint å holde den posisjonen helt til mål. Så hadde hun da også en klar ledelse ned til Berit Hegdal - som kom inn som nummer to.

Strekktider

Bilder

Veivalgsanalyse
Resultatliste

Linker