Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Rune Nygaard best i tett sekundstrid

NATTCUP 2001/2002, KOKSTAD: Sammenlagtleder i årets nattcup, Rune Nygaard, tok nok et skritt i retning sammenlagtseieren i herreklassen etter seier på tiden 24.32 i onsdagens fartsfylte nattcupløp på Kokstad, men han var bare 2 sekunder foran klubbkamerat Bjarte Eikanger. Denne gangen stilte også Stordingene for fullt - med brødrene Westerheim i spissen - men ingen av disse klarte å tukte årets suverene nattløper i Bergensområdet. Tidene ble 26.03 på Kenneth (bildet) og 29.21 på Bjarthe. Blant damene imponerte Annemarie Madsen (29.51), med stor fart i skogen, og en tid som bare var 5 minutter dårligere enn vinnertiden i herreklassen.

Av JAN KOCBACH


Halverte vinnertider sammenlignet med Hjortland
Vinnertidene ble denne gangen nesten halvert i forhold til forrige løp på Hjortland - og folk så ut til å kose seg i skogen til tross for veldig våte myrer - så all honnør til Gneist for flotte løyper! Og mens det sist var 2 mann innenfor 10 minutter i herreklassen, var det denne onsdagskvelden 20 stykker innenfor 10 miutter. Så denne gangen ble det atskillig lettere å få poeng foran den avsluttende jaktstarten. Og dersom noen trodde at det forrige løpet å Hjortland skremte noen vekk fra nattløp, så ser det ikke ut som om det slo til, for på denne regnfulle onsdagen klarte Gneist å lokke 78 løpere ut i skogen.

Tett i sterk herreklasse
Gular fortsetter med sin dominans i herreklassen i årets nattcup. Blant de 7 beste var det 6 Gular-løpere - Rune Nygaard, Bjarte Eikanger, Thierry Matthey, Per Arne Aadland, Kenneth Westerheim og årets nye tilskudd på Gular-laget, Jan Harald Bakkejord. Den eneste som klarte å presse seg innimellom disse var Askøy-løperen Øyvin Jacobsen. Og alle 7 var innenfor 2 og et halvt minutt. Og svært gledelig er det også at det kun var 3 av 78 løpere som brukte mer enn en time på dette løpet - med minst gode tid som 71 minutter. Bra! I dameklassen i den lange løypen ble det seier til Annemarie Madsen på 29.51, nesten 6 minutter foran Helen Martinsen og ytterligere 2 minutter foran Kristin Høydalsvik på hjemmebane. I kortløypen ble det seier til Ingelin Sognnæs blant damene, 10 sekunder foran Bjørg Kocbach. Blant herrene var det Christian Pedersen som var sterkest, 2 og et halvt minutt foran Svein Ove Båtnes.

Lover fart og spenning på Ytrebygda
Neste løp går den 13. februar på Ytrebygda, og der lover Jan Steineger raske løyper i flott terreng. Ytrebygda-terrenget pleier å være veldig populært blant Bergens-o-løperne, så her blir det nok enda bedre oppmøte enn på Kokstad. Fjorårets nattcup på Ytrebygda kunne by på en virkelig flott løype med kilometertider ned mot 5 minutter på kilometeren.

Resultater
Resultatene finner du her. Her kan du registrere strekktidene dine, og se på andre løpere sine strekktider fra løpet

Påmelding til neste nattcup løp
Meld deg på til neste natt-cup løp her.

Linker