Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

80 løpere trosset snø og brake ved landsfengselet

NATTCUP 2001/2002, LANDSFENGSELET: Vidar Schei gikk av med seieren i langløypen i sesongens andre nattcupløp, etter å ha vært nesten 20 minutter bak vinneren på sesongens første løp på Fløyen. Bare to sekunder bak Vidar Schei kom rutinerte Jan Fjærestad (se bildet). "Det må være en feil her et eller annet sted" var Jan's første kommentar da han fikk vite at han var kommet inn til en tid helt i teten. I dameklassen slo Helen Martinsen til med seier - med en tid som bare var 8 minutter bak vinnertiden i herreklassen.

Av JAN KOCBACH

Snø og brake
I skogen var det skikkelig julestemning denne onsdagskvelden i november. Med nesten 10 cm snø ble brakebuskene tildekket, og det var mykt og fint i skogen. Noen ble sikkert hjulpet av fotsporene som gikk rett i postene, mens andre ble mer forvirret av fotsporene som gikk på kryss og tvers - særlig rundt 4. posten i langløypen. Det så ikke ut som om løperne lot seg skremme av snø og brake - for over 80 løpere stilte til start på nattcup-løpet i Åsane. Og det var fine løyper Trygve Hermansen (Gular) hadde lagt denne onsdagskvelden. Deler av løypen var preget av sti- og veiløping der det gikk skikkelig unna, mens man i andre deler av løypen måtte sette farten skikkelig ned for å finne postene.

Viking og Askøy i teten
Mens det sist bare var Gular i teten i den lengste herreløypen, var det tydelig at området rundt landsfengselet ikke passet Gular-løperne like godt som Fløyen-terrenget. Blant de 5 beste var det to Viking-løpere og to Askøy-løpere. På topp var Vikings Vidar Schei med 30.27, bare to sekunder foran Askøys Jan Fjærestad og med Trygve Buanes (Viking) og Yngve Nymark (Askøy) på henholsvis 31.41 og 32.36. Enslig Gular-svale i teten var Rune Nygård, som måtte ta til takke med 3. plass med tiden 31.30. Rune Nygård er allikevel Bergens jevneste nattløper hittil i nattcup-sesongen etter sin 2. plass på Fløyen. For å finne igjen vinneren fra første løp, Jan Harald Bakkejord, måtte man helt ned til 25. plass ved landsfengselet.

Gode tider blant damene
I dameklassen hadde Helen Martinsen fra Stord bestetiden med 38.54, halvminuttet foran Ingjerd Sognnæs fra Bergens Turnforening. Tydelig at damene har fått det til ute i Åsane-skogene!

I kortløypen ble det blant damene seier til Bjørg Kocbach (Bergens TF) som sist, mens det blant herrene ble seier til Sturla Stemshaug fra Bergenslærerne.