[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00]

TIOMILA-stemning i Langeskogen

NATTCUP 2000/2001, KRÅKENES: "Når jeg ser det der, går det kaldt nedover ryggen på meg," utbrøt stordingen Arne Bergsvåg da han så en lang rekke med lykter passere publikumsposten på avslutningen av vinterens nattcup. "Dette er skikkelig TIO-stemning," fortsatte han og løp bort for å ta lys-slangen i nærmere øyesyn. Det ble en tett jaktstart i Langeskogen denne onsdagskvelden - med en rekke slike lys-tog. Seieren i 3 av 4 klasser ble avgjort i innspurten. Sammenlagtvinnerne i årets nattcup ble Rune Nygaard, Annemarie Madsen, Håkon Woldsdal og Kirsten Grevskott. Se også veivalgsanalysen nederst.

Av JAN KOCBACHNoen av de "senere ankomne" i diskusjon om veivalg. Fra venstre: Harald Valen (Varegg), Tore Juvik (Gular) og Ole Tørnquist (Gular).

Vinneren i HB, Håkon Woldsdal (Gneist) til høyre, og andremann i HB, Trond Skage (Gneist) til venstre.

Vinneren i DB, Kirsten Grevskott (Varegg).

Tredjemann i HA, Per Arne Aadland (Gular) gratulerer vinneren Rune Nygård (Gular).

Tett og spennende
Den tetteste klassen i årets nattcup var HA, der Rune Nygaard, Per Arne Aadland, Jan Fjærestad og Bjarte Eikanger gikk ut innenfor 20 sekunder. I løpet av noen minutters løping var alle 4 sammen ute i skogen - en av dem - Jan Fjærestad - med svakt, gult lys. På vei opp mot 4. post fikk Rune Nygaard en luke på et halvt minutt til de tre andre. Men da de andre valgte et bedre veivalg til 5. post var de plutselig sammen igjen alle fire. Etter 5. post hadde Jan Fjærestad så lite lys igjen at han bestemte seg for å kaste inn håndkleet.

Tre igjen i kampen om seieren
Nå var det bare tre igjen som kjempet om tittelen Bergens nattkonge! "Mellom 7. og 8. post dro Rune og Bjarte nedover på stien mens jeg dro oppover og tok posten ovenifra - og da fikk de en skikkelig luke på meg," rapporterte Per Arne Aadland etter målgang. "Men så bommet de to i teten på nest siste og siste post - så hadde jeg bare gått rett i de to siste postene hadde jeg vunnet," fortsatte Per Arne. Men med en runde på siste post på Per Arne ble det spurtduell mellom Rune Nygaard og Bjarte Eikanger om seieren. En spurtduell som Rune Nygaard gikk seierende ut av. Og dermed kan Rune Nygaard smykke seg med tittelen Bergens nattkonge det kommende halvåret! Men beste tid i dette løpet hadde Bjarte Eikanger, med imponerende 26.21 på den 3 kilometer lange løypen!

Tett også i DA
Også i DA ble det spurtoppgjør om seieren - som Annemarie Madsen avgjorde til sin fordel etter å ha kjempet med Helen Martinsen ute i skogen. Mari Bergsvåg ledet ut fra 5. post - før hun dessverre måtte gi seg på grunn av en overtråkk og rusle tilbake til mål. På tredje plass i mål havnet Kristin Høydalsvik med Kirsti Lysaker på plassen bak.

Håkon Woldsdal og Kirsten Grevskott på topp
I HB tok Håkon Woldsdal seieren etter en spurtduell med Trond Skage, og i DB ble det en klar seier til Kirsten Grevskott etter å ha løpt forbi først-startende May Linga. Farlig var det også i Langeskogen denne onsdags-kvelden. Tre dameløpere måtte gi seg underveis på grunn av overtråkk og fallskader - så her er det tydelig at det har gått for seg ute i løypen!

Resultater
Ved å følge disse linkene finner du foreløpige resultatlister. Vennligst gi beskjed til Jan Kocbach dersom du finner feil. For de løperne som har vært innom ekstraposter er det for mange strekktider på listen, men det er kontrollert at løperne har vært innom postene i riktig rekkefølge. En rekke løpere i langløypen har funnet siste-posten før nest-siste posten - og så returnert til nest-siste posten etterpå - så her har det nok vært en del bomming!

Veivalgsanalyse
Igjen er det lagt opp til veivalgsanalyse for langløypen:

Legg til ditt veivalg:

Se på andre sine veivalg:

Linker