[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Stordinger på topp

NATTCUP 2000/2001, YTREBYGDA: På vinterens 5. nattcup-løp tok Bjarthe Westerheim fra Stord sin andre strake seier i herreklassen etter å ha løpt gjennom den 3.9 kilometer lange løypen på imponerende 22 minutter og 25 sekunder. Nærmest Bjarthe Westerheim var Rune Nygaard og Jan Fjærestad. I dameklassen ble det hjemmeseier til Kristin Høydalsvik fra Gneist, også hun med en sterkt kilometertid, foran Helen Martinsen, Mari Bergsvåg og Annemarie Madsen. I kortløypen ble det seire til May Linga og Geir Atle Kristiansen. Løypelegger Magne Knudsen hadde lagt fartsfylte løyper, og takket være telen i bakken gikk det virkelig fort unna på markene rundt Ytrebygda skole. Også denne gangen er det lagt opp til at løperne selv kan tegne inn sine veivalg for noen av strekkene i langløypen (se nederst på siden).

Av JAN KOCBACH


På forrige nattcup-løp påpekte løypelegger Jan Steineger viktigheten av at Bergens o-løperne forbereder seg på vinnertider ned mot 5.30 på kilometeren - som de vil møte i sesongpremierene i Sverige og Danmark tidlig på vårparten. Med de hurtige løypene på Ytrebygda onsdag kveld klarte Bjarthe Westerheim nesten å komme ned i 5.30 på kilometeren - så med dette levde Ytrebygda-terrenget opp til alle forventninger. Men som Gulars Tom Eikanger uttalte etter målgang - "Det hadde nok ikke vært like artig å løpe på disse åpne markene om sommeren - uten tele i bakken!". Men på vinteren finner man ikke bedre o-terreng i Bergens-området.

Per Arne fortsatt i tet sammenlagt
Bjarthe Westerheim tok en klar seier på onsdagens løp - over minuttet foran Rune Nygaard på 2. plass og over 2 minutter foran Per Arne Aadland på 4. plass, og ødela nok med det mange løperes sjanse til å forbedre sitt utgangspunkt foran den avsluttende jaktstarten. Men alle dem som er redd for Bjarthe Westerheim i den avsluttende jaktstarten kan ta det helt med ro - Bjarthe er i nordsjøen og kan dessverre ikke delta. Dermed kommer nok kampen i første rekke stå mellom Per Arne Aadland som vant de to første nattcup-løpene, Rune Nygård som har kommet sterkt på de siste løpene og Jan Fjærestad. Andre utfordrere er blant annet Bjarte Eikanger, Tom Eikanger og Kenneth Westerheim.

Kristin Høydalsvik i tet hos damene
I dameklassen gikk Kristin Høydalsvik fra Gneist til topps på like over 32 minutter - og kom altså godt under 8 minutter på kilometeren hun også. Bak Kristin Høydalsvik fulgte Helen Martinsen fra Stord, og en annen stording - Mari Bergsvåg. På 4. plass kom Annemarie Madsen, som nå har gått opp i ledelsen sammenlagt etter seire i de to første løpene.

Hjemmeseier i kortløypen
Også i den korte herreklassen ble det hjemmeseier til Gneist - der Gneist-løperen Geir Atle Kristiansen vant på tiden 19.45, et minutt foran Jens-Christian Eriksson fra HSI og to minutter foran Petter Hjellevik fra NOVITBIL. I dameklassen ble det seier til May Linga på 23.53 - 1.30 foran Bjørg Kocbach med Ingrid Daltveit like bak.

Sammenlagtlister kommer senere
Alle dere som venter på sammenlagtlistene og startlister foran den avsluttende jaktstarten må nok smøre dere med tålmodighet i et par dager til. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves;)

PS! På neste nattcup-løp har Bergens Tidende meldt sin ankomst med både journalist og fotograf - så da gjelder det å møte opp og vise at nattorientering er gøy!!!

Veivalgsanalyse
Det blir også denne gangen gjennomført en veivalgsanalyse for enkelte av strekkene i langløypen der det var interessante veivalg:

Legg til ditt veivalg:

Se på andre sine veivalg:

Resultater

Påmelding til neste nattcup løp
Meld deg på til neste natt-cup løp her.

Linker