[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Stordinger på topp

NATTCUP 2000/2001, SANDSLI: På vinterens 4. nattcup-løp var det langveisfarende fra Stord som tok seiren hjem i både herre- og dameklassen i langløypen. I sin første nattcup-opptreden tok Bjarthe Westerheim en klar seier i HA, mens Helen Martinsen vant dameklssen klart, og med det klatrer oppover på sammenlagtlisten. Løypelegger Jan Steineger hadde lagt fartsfylte løyper med mye veivalgsproblematikk. Det er derfor lagt til rette for veivalgsanalyse der løperne selv kan tegne inn sine veivalg for 4 av strekkene i langløypen (se nederst på siden).

Av JAN KOCBACH

Kveldens løyper var ikke av de mest krevende o-teknisk - men til gjengjeld måtte det både løpes og orienteres fort! "I sesongpremieren på Spring-cup i Danmark eller på vårløp i Sverige er vinnertidene ned mot 5.30 på kilometeren - og det på natten," påstår Jan Steineger "og derfor er det viktig at Bergens o-løperne ikke bare løper rundt i tunge myrer hele vinteren, men forbereder seg litt på denne typen løp også" fortsetter han. "Og når det først skulle være et løp der løpsstyrken er så viktig, så passet det jo veldig bra at det ble den dagen jeg ikke kunne være med fordi jeg var arrangør," gliser Jan Steineger.

Og med kveldens løyper fikk Steineger presset ned kilometertidene en del i forhold til de foregående nattløpene. Bjarthe Westerheim gjorde unna de 4.1 kilometerne på ned mot 28 minutter, noe som tilsvarer en kilometertid på ned mot 6.50. Ikke helt ned i 5.30, men allikevel fort!

Bjarthe og Bjarte
Bjarthe Westerheim har vært skadet hele høsten, men til tross for dette var det ikke overraskende at han tok hjem seieren på årets 4. nattcup-løp. Stord-gutten er nemlig utrolig lett-trent. Og det er utrolig hvor fort han klarer å løpe i forhold til hvor mye han påstår han trener. Et drøyt halvminutt bak Bjarthe Westerheim kom kretssekretær Bjarte Eikanger. "Jeg har lagt løypen slik at Bjarte Eikanger skal vinne" var løypeleggerens kommentar når undertegnede kom i mål. Men det slo altså ikke helt til....

På 3. plass fulgte Rune Nygaard, 8 sekunder bak Bjarte Eikanger, og videre på de neste plassene fulgte Jan Fjærestad, Jan Kocbach, Trygve Buanes og Arne Knudsen.

Sammenlagt er fortsatt Per Arne Aadland i tet, selv om han ikke deltok på det 4. nattcup-løpet. Bak Per Arne Aadland tetter det seg til. Rune Nygaard rykket med sin 3. plass opp til 2. plass sammenlagt. Bjarte Eikanger, Tom Eikanger og Kenneth Westerheim gjorde også kraftige byks oppover sammenlagtlisten med sine løp. Med dette er det foreøpig 6 løpere innenfor 1 minutt før den avsluttende jaktstarten - og enda tettere kan det bli!

Helen Martinsen på topp
I dameklassen gikk Helen Martinsen til topps på like under 40 minutter - og kom altså under 10 minutter på kilometeren hun også. Bak Helen Martinsen fulgte Kristin Høydalsvik fra Gneist, og en annen stording - Mari Bergsvåg - som fortsatt leder sammenlagt. I sammendraget er Annemarie Madsen fortsatt nummer 2 - fortsatt med bare 2 tellende løp - og Helen Martinsen nummer 3.

Tett i kortløypen
I kortløypen var det veldig tett denne gangen - særlig i herreklassen. Stein Ove Dyngeland fra Statoil BIL (hjemmefordel?) gikk til topps på 24.16, bare 15 sekunder foran Gneist-løperen Geir Atle Kristiansen og med Kjetil Damm like bak. I dameklassen gikk seieren til Liv Sylvi Meyer (Gneist) på 25.18 - bare minuttet bak vinneren i herreklassen - og med Kirsten Grevskott (Varegg) på 2. plass på 25.53.

I sammendraget leder Petter D. Hjellevik klart HB, over 2 minutter foran Stein Ove Dyngeland, og med Harald Haugan på 3. plass. I DB leder Liv Sylvi Meyer sammenlagt, foran Grete Lind og Bjørg Kocbach.