[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Klart for nattcup på Sandsli

NATTCUP 2000/2001, SANDSLI: Onsdag 17. januar er det klart for vinterens 4. nattcupløp. Løpet går av stabelen på Sandsli, med Gneist som arrangør og Jan Steineger som løypelegger. Detaljer om løypene har vi fortsatt ikke klart å få ut av løypeleggeren, men Jan S. har lovet spennende løyper - med både lette og krevende partier, som stiller krav til tempoveksling. Vinneren på onsdag blir nok den som holder hodet kaldt og setter farten ned i de vanskelige partiene. Etter at første halvpart av vinterens nattcup er unnagjort, er det tett i toppen i alle klassene. I langløypen er Per Arne Aadland i ledelsen i herreklassen og Mari Bergsvåg i dameklassen. I kortløypen er Petter Hjellevik i ledelsen hos herrene og Grete Lind i dameklassen. Men siden ikke alle har tilstrekkelig antall tellende løp er det fortsatt mye som kan skje her i løpet av de neste to nattcup-løpene før den avsluttende jaktstarten i Langeskogen midt i mars. (PS! resultatene er uoffisielle).

Av JAN KOCBACH

På vinterens 4. nattcup-løp blir det samlingsplass under tak - i den store Statoil-garasjen på Sandsli. Se forøvrig kartutsnittet til høyre for et utsnitt av deler av terrenget (postene er IKKE for onsdagens nattcup-løp). Terrenget består av småkupert terreng med innslag av myrer og stier, der det er krevende orientering selv på dagtid, og en rekke store veier og gangveger som sikre holdpunkt. Man får altså ikke de store bommene, men det kan fort bli mange små.

Per Arne Aadland best i HA
I HA er Per Arne Aadland i teten etter først å tatt hjem to klare seire i de to første løpene, for så å bomme seg bort i det 3. løpet. Bare 6 sekunder bak ligger Jan Kocbach, og deretter følger Jan Fjærestad og onsdagens løypelegger Jan Steineger. Men det er en rekke løpere som har to gode løp, og kan blande seg inn blant disse fire i teten dersom de slår til på Sandsli. Den største utfordreren her er Rune Nygård, vinneren av det 3. nattcupløpet på Sandsli, som ikke stilte til start på vinterens første nattcup-løp. Andre utfordrere er Tom Eikanger, Kenneth Westerheim, Bjarte Eikanger og Trygve Hermansen. Men siden det fortsatt er to løp igjen før den avsluttende jaktstarten er alt åpent!

Annemarie Madsen best
I DA er det Annemarie Madsen som er den store profilen, men siden hun bare har deltatt på to løp, har Mari Bergsvåg sneket seg 5 sekunder foran på sammenlagtlisten. Det er allikevel liten tvil om at det er Annemarie Madsen eller Karianne Strømme som vil stå øverst på sammenlagtlisten etter 4 løp, dersom en av dem stiller på onsdagens løp. Dersom Karianne får til et godt løp til, vil det også kunne bli spenning i dameklassen på den avsluttende jaktstarten! Med to løp til vil også Helen Martinsen fra Stord kunne komme seg opp i en bra posisjon foran den avsluttende jaktstarten.

Petter Hjellevik i tet i HB
I kortløypen er det Petter Hjellevik som leder etter tre løp i herreklassen, men også her lurer det folk bak som bare har to tellende løp. Best av disse er Håkon Woldsdal fra Gneist, som har en første og en andre plass fra de to løpene han har løpt. Han blir nok også hard å tukte på hjemmebane førstkommende onsdag. Andre sterke løpere her er Kristian Wollen Steen, Jens-Christian Eriksson og Trond Skage. I den korte dameløypen er Grete Lind i tet, foran May Linga og Line Sjødin Drange.

Utregning av sammenlagtlisten:
Følgende opplegg har blitt benyttet for utregning av sammenlagtlisten de siste årene, og er også gjort i år: 3 løp teller i sammendraget. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, eller man ikke har deltatt på et løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25 minutter. Dermed kan man maksimalt være 15 minutter bak på den avsluttende jaktstarten. Dersom du har kommentarer til utregningen av sammenlagtlisten, eller finner feil i sammenlagtlisten, send en e-post til Jan Kocbach.

Og til sist - det alle venter på - linken til sammenlagtlisten - så du kan finne ut hvilken plass du ligger på, og at det er nødvendig å stille opp på Sandsli for å forsvare plassen din! Klikk her for å se på sammenlagtlisten for nattcupen 2000/2001 etter 3 løp.