[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Sekundstrid på Søråshøgda

NATTCUP 2000/2001, SØRÅSHØGDA: Per Arne Aadland (Gular) klarte å stå imot presset også på årets 2. nattcup løp - men denne gangen skilte det bare 1 sekund ned til Kenneth Westerheim (Gular) på 2. plass og ytterligere 8 sekunder ned til Tormod Hermansen (Østmarka) på 3. plass. I dameklassen er fortsatt Annemarie Madsen (Fana) i en klasse for seg. Resultatene finner du på nattcup resultat-siden.

Av JAN KOCBACH

Stadig veksling mellom sti- og veiløping der man kunne holde meget høy hastighet, og små skogsområder med vanskelig orientering der farten måtte settes kraftig ned, satte store krav til løperne på årets andre nattcup-løp på Søråshøgda. Selv de mest erfarne løperne gikk på både ett- og to-minuttsbommer i Magne Rådals spennende og krevende løyper. Vinneren i lang-løypen, Per Arne Aadland, fortalte for eksempel om over to minutts bomming. Med vinnertid på 27 minutter i langløypen og 15 minutter i kortløypen var dette perfekte nattcup-løyper.

Artigste nattløpet på lenge
"Dette er det artigste nattløpet jeg har løpt på lenge" sa Kenneth Westerheim (Gular) etter løpet. Og med bare ett sekund opp til Per Arne Aadland på førsteplass hadde Kenneth Westerheim all mulig grunn til å være fornøyd, selv om det er bittert å bli slått med så lite. Østmarka-løperen Trygve Hermansen kapret 3. plassen, bare 8 sekunder bak Kenneth Westerheim, med veteranen Jan Fjærestad (Askøy) på 4. plass, ytterligere 16 sekunder bak. Annemarie Madsen (Fana) var nok en gang suveren i den lange dameløypen, 5 minutter foran Karianne Strømme fra Viking.

Jevnt også i kortløypen
I kortløypen ble det seier til Trond Skage (Gneist) på 14.59, 3 sekunder foran Håkon Woldsdal (Gneist). Disse to var i en klasse for seg, med 2 1/2 minutt ned til unge Kristian Wollen Steen fra Fana. I den korte dameløypen ble det seier til May Linga (Gular) på 22.36 foran Line Sjødin Drange (Askøy).

Ny deltakerrekord
Med 100 deltakere ble det ny deltakerrekord for nattcupen - og til og med 5 stordinger hadde tatt turen til Bergen for å løpe nattcup! Vel møtt på Knappenfjellet 13. desember!

Veivalgsanalyse
Det var kun ett strekk med skikkelige veivalg på dette nattcup-løpet, og på "Routechoice" har du anledning til å sammenligne veivalg/strekktider med andre løpere. Dette gjelder strekk 8-9 i langløypen: